Transportschroeven (vijzels)

TRANSPORT VAN GRANEN – TRANSPORTSCHROEF

Transportschroeven worden geleverd in elke gewenste lengte en diameter in zwaar verzinkte uitvoering, diameters vanaf 127 mm. met flensverbindingen. De te leveren transportschroeven met
dia 102 tot 127 mm. worden geleverd met moffen.

Alle transportschroeven met een lengte boven de 3 meter kunnen worden geleverd met tussenlagers. Het voordeel van tussenlagering is een rustige loop en geen of weinig breuk in het graan. Leverbaar met en zonder elektromotoren. De transportschroeven zijn ook mobiel leverbaar als zgn. graankanon met storttrechter en rijwerk, uitgevoerd met V-snaaraandrijving of vertragingsmotor.

Mobiele transportschroeven
Mobiele transportschroeven zijn leverbaar vanaf 3 meter lengte tot 15 meter en kunnen worden geleverd op inklapbaar onderstel en geschikt voor wegtransport.

Uithaalschroeven
Graan uit de silo halen of met onderstel voor opladen graan van vlakke vloer, deze zijn voorzien van een opnamekorf met steunpunt en regelbare inlaat. De motoren zijn opgebouwd met V-snaaraandrijving of vertragingsmotor en in iedere gewenste lengte of diameter leverbaar.

De transportschroeven zijn in zware uitvoering en in prijs concurrerend. De transportschroeven zijn motorisch voorgemonteerd en worden in bouwpakket afgeleverd.