Graanblazers

Graanblazers KM-Z

Er zijn twee typen graanblazers leverbaar, te weten in blaasuitvoering en in zuig/blaasuitvoering.

De blaasuitvoering type KM­Z
De zeer krachtige ventilator (vanaf 11 kW) van de graanblazer brengt het graan middels sluis en blaasleidingen tot 40 meter ver. De installatie is standaard deelbaar waarbij de storttrechter op elke willekeurige plek kan worden neergezet. De transportpijpen zijn handig koppelbaar met 2 klemmen en hebben een dia van 150 mm.. De blaasleidingen aan de silo´s dienen ook een dia van 150 mm. te hebben en kunnen niet worden vernauwd. De blaashoogte reikt ruimschoots tot 12 meter. Bij permanent gebruik een 150 mm. stijgleiding aan de silo bevestigen, kosten gemiddeld € 600,- per silo.
§ Er zijn 3 types leverbaar namelijk 11 kW ­ 15 kW ­ 18.5 kW;
§ Capaciteit ± 15 ton/per uur in type KM56Z bij ± 25 meter en 2 bochten.

De zuig­blaasuitvoering KM­SD
Hiermee kan graan worden aangezogen en verder getransporteerd tot ± 40 meter ver. Deze machine is handig bij meerdere silo´s, ook voor restlediging, anders wordt hier een veegschroef gebruikt met afvoer in de bodem of op beluchtingvloer. Bij gebruik van bijvoorbeeld 3 veegschroeven in de silo´s, bespaart u aan investering aan de silo´s ± € 6,000,- nog afgezien van het aanbrengen van de beluchtingbodem. U kunt voor het drogen en beluchten nu gebruik maken van het goedkoopste systeem van beluchting, namelijk kanaalbeluchting op vlakke vloer met de passende ventilator. Wij zijn altijd op zoek naar het dubbeldoel.

De meest gebruikte hulpstukken zijn voor het beladen van auto´s en wagens een uitblaaskop. Voor het aanzuigen (zuig­blaasuitvoering) wordt een speciale regelbare aanzuigpijp gebruikt, waarmee het restgraan van de silobodem kan worden opgezogen.